keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Lisää hyppyjä

Viikonloppuna varustin taas uuden hevosen valmiiksi ja suuntasin maneesiin ottamaan sen kanssa hyppyjä. Olin varannut itselleni esteajan ja tuurikseni maneesissa oli juuri ollut estetunti ennen mua joten ihan kaikkia esteitä ei tarvinnut itse kantaa. Tällä kertaa oltiin matkassa ilman Aapoa koska Aapolla oli kevyempi päivä ja se pääsi maastoon mun hoitajan kanssa :)

c. Aada Lätti

Tamma käveli tosi nätisti maneesille ja käyttäytyi siellä muutenkin taas hyvin. Tein aika lyhyen verkan koska tiesin ettei sen kunto kestäisi mitään megatreeniä vielä. Verkkahypyt tein puomin ja pystyn kanssa. Laitoin väliin 12m ja tein väliin kolme laukkaa. Tämän jälkeen hyppäsin saman esteen ilman puomia ja jatkoin siitä suoraan ihan minimini jumppasarjaan. Ekalla kerralla kahden askeleen väli oli aika hauska, mentiin vähän oikealle ja vähän vasemmalle :D Mutta yli kuitenkin.. Tokalla kerralla kaikki oli jo ihan normaalisti :) Otin tähän mukaan myös okserin ja sitten tulinkin jo radan. Alla olevasta videosta näette radan osia joita hyppäsin. Montaa kertaa en rataa voinut toistaa, joten melkeen kaikki hypyt näkyy videolla. Tamma oli melko puhki treenin jälkeen ja sainkin maanantaina maastopäivän. Tällä viikolla menen sen vielä torstaina, perjantaina ja sunnuntaina. Uskon että tähän alkuun 4 ratsastuspäivää on sille sopiva rytmi ja heti kun meidän kenttä on sula niin voi olla että otan tuohon sellaisen rytmin että kerran viikossa maastopäivä, yksi juoksutus, yksi estepäivä ja kaksi sileää. Tuohon ainakin pyrin, mutta täytyy edetä sen mukaan miltä hevonen tuntuu :)

   

Ensi viikonloppuna Nikke tulee taas Tampereelle treenaaman, joten menen sinne Akulla, Aapolla ja D:llä. Uutta tammaa en vielä ota mukaan, Niken treenit on sen verran rankkoja etten usko että se jaksaa kunnolla vielä kokonaista treeniä. Ensi kerralla sitten sen kanssa :) Ja ensi viikolla ajattelin viedä sen Peikille hyppäämään ja katsoa mitä se sanoo siitä. Jos se tekee kaiken hyvin niin vien sen sitten jo varmaan kisoihin melko nopeasti sen jälkeen :)

Alla vielä D:stä viime viikolla kuvattu lyhyt hyppyvideo. Olen todella iloinen että saan D:n mukaan Nikkeen, kaipaan sen kanssa nyt tähän väliin vähän helppiä. Ei ole sinänsä mitään ongelmaa, mutta kaipaan apua siihen "the rytmiin" ja vähän vinkkiä siihen mitä kaikkea sen kanssa kannattaisi nyt seuraavien kuukausien aikana tehdä :) 

 

1 kommentti

  1. Voi kun saisit Niken treeneihin kuvaajan :) olisi niin kiva katsoa pidempää videomateriaalia teidän treeneistä.

    VastaaPoista