sunnuntai 8. tammikuuta 2017

Jumppailua

Eilen päästiin Aapon kanssa pitkästä aikaa hyppäämään ihan kunnolla. HIHS:n jälkeen ollaan menty lähinnä vaan maapuomeja ja pieniä kavaletteja, joten ihan kokonaan estetreenit eivät ole jääneet. Kuitenkaan tuollaista puomi/kavaletti jumppaamista ei ihan kunnon hyppäämiseksi voi sanoa, mutta välillä tällaiset tauot ovat kyllä aivan paikallaan. Etenkin nuorelle hevoselle :)

Aapon liikkuminen on kehittynyt nyt tauon jälkeen sileällä paljon, mutta edelleen etenkin laukassa on työstämistä. Ravissa saan sen kaulaa jo hyvin auki ja alas, mutta laukassa se jää helposti liian ylös niskan kanssa ja ei työskentele itsensä läpi tarpeeksi. Eilen onneksi pääsin taas vähän enemmän reitille laukankin kanssa kun Nelli oli auttamassa mua hypyissä.

Ei tehty mitään hirveän kummoista, hypättiin verkkahyppynä puomin kanssa verkkapystyä ja sen jälkeen linjaa kuudella laukalla. Linja sujui ihan hyvin kunhan muistin vaan pitää jalkaa vähän enemmän kiinni ponnistuksessa ja hypyssä.

Linjan jälkeen lähdettiin hyppäämään jumppaa jossa oli kolme innaria, yhden ja kahden laukan välit pystyn ja okserin kanssa. Etenkin innareilla huomasi sen, että Aapon laukka on jo parempi vaikka siinä on hommaa edelleen. Se ei enää koikkelehdi innareiden yli päättömästi vaan keskittyy niihin jo ihan eri levelillä. Jumpassa sain myös miettiä omaa istuntaa ja tasapainoa. Teen varmaan tuota samaa vielä ensi viikonloppuna, jotta pääsen itse paremmin vielä painon kanssa jalustimille. Lisäksi Aapo saisi malttaa tuossa vikassa välissä vielä vähän paremmin.

Hirveästi ei ole kuvamateriaalia, mutta alla yksi video jumpasta :) Letkeästi se hyppää tauon jälkeen ja antoi hyvän fiiliksen selkään <3

7 kommenttia

 1. Mikset käyttänyt fj collieria vaikka viime postauksessa annoit mielikuvan että alat käyttää sitä :)? Hyvin kyllä aapo hyppää, hieno se on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Olen käyttänyt sitä tosi ahkerasti, mutta ekat hypyt halusin tehdä ilman sitä ihan vain sen takia että näkisin että ovathan asiat ihan "normaalisti" :)

   Poista
  2. Ei collierieta tarvitsekaan käyttää jatkuvasti. :) Me ollaan ainakin opettajan ohjauksessa treenattu välillä sen kanssa ja välillä ilman. :) On hyvä harjottaa lihasmuistia myös ilman apuohjaa.

   Poista
 2. Hieno jumppa! Mitkä välit laitat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riippuu ihan hevosesta :) Yleensä noin 3 innareihin ja yhteen laukkaan melkeen 7 ja kahteen reilu 10. Näin karkeasti sanottuna.

   Poista
 3. Hypyssä paino jaloille?

  VastaaPoista