sunnuntai 13. toukokuuta 2018

Kuvia Vilamourasta

Nyt olisi luvassa aika monta kuvaa Vilamouran talli-alueelta ja muusta ympäristöstä. Joka kuvan alle
on koottu pieni info kuvasta ja siitä miten se meidän menoon siellä liittyi :)


Tässä on meidän teltta ja tuo pieni "rako" on meidän ovi. Normaalisti se oli aina avattu isommaksi, en tiedä miksi se on tuossa noin pieni :D Tuossa takana olevassa trailerissa säilytettiin kaikkea ylimääräistä ja ruokia. Myös tuolla traileripäädyssä oli ovi jota käytettiin välillä, riippuen vähän siitä kuinka paljon tuuli. Tuossa takana näkyy myös tuo korkeampi teltta jossa oli mm. Tina Polin hevoset joiden hoitajien kanssa vietettiin reissussa paljon aikaa.


Tämä näkymä aukesi suoraan meidän hevosauton takaa. Tämän "kujan" päästä kun kääntyi oikealle niin pääsi toisen tallikäytävän viereen ja kävelemällä hetken aikaa suoraa, aukesi eteen verryttelykenttä ja eläinlääkäripiste.

Tässä on nyt sitten se toinen tallikuja. Vaikka nuo rakennukset vaikuttavat aika hepposilta, pärjäsivät kaikki oikein hyvin jopa niissä rankkasateissa noiden katosten kanssa. Helteellä nuo ovat itseasiassa paljon kivemmat kuin telttatalli - siellä ilma seisoo niin herkästi jos ei tuule. 


Monet tosiaan sijoittivat heiniä tms. noiden tallien päätyihin ja peittivät ne pressuilla, tai tässä tapauksessa sponsorin mainioksella :D


Tässä koko suoran hevoset ovat yhden ratsastajan käytössä. Emma Stoker ratsastaa Townhead -hevosia, joista mm. yksi on myyty Scott Brashille ja se menestyy tällä hetkellä 160-tasolla. Emman ratsastusta oli kyllä hieno seurata tuolla, niin tarkkaa ja suunnitelmallista. Hän tosiaan osaa tuottaa hevosia kv-tasolle ihan 4-vuotiaista asti!


Tässä on eläinlääkärin teltta ja se on tosiaan tuon tallikujan päässä. Heillä oli tuolla eläinlääkärissä mm. vesi kävelymatto hevosille ja kaikki mahdolliset hoitosysteemit. Ikävä kyllä tuollaisissa pitkissä kisoissa on tarvetta lähestulkoon jokaisella lekurille jossain vaiheessa touria.



Sitten tuosta eläinlääkärin teltan kulmalta pääsee heti ihan suoraan veryttelyyn. Juoksevia kavereita näki lähes joka päivä, milloin joltain puuttui raippa tai numero tai muuten vaan joku oli myöhässä :D Sattuu sitä paremmissakin piireissä..


Verkkakentän vieressä kulkee tuo yllä näkyvä tie, josta pääsee toiselle kentälle ja verkkakentälle. Tuossa vasemmalla näkyy myös kevyesti nuo ruskeat aidat, niiden sisällä sai juoksuttaa.


Tässä on kuva vielä tuosta ekasta verkkakentästä. Siellä oli tuollaiset auronko/sadekatokset molemmissa verkoissa. Aika monet hevoset pelkäsivät aluksi mennä niiden alle koska ne olivat tosiaan pressusta tehtyjä ja kun tuuli, niin niistä kuului välillä aika kova ääni. Kaikki hevoset kuitenkin tottuivat niihin yhden tai kahden ratsastuskerran jälkeen. Ja kyllä pari kertaa niiden alla tuli pidettyä sellaisia sateita että huh..

Tästä kuvasta näkyy tuo toinen verkkakenttä. Suoraan sitä vastapäätä, tästä kuvasta katsoen oikealla, on sitten toinen areena. 


Tällä Uniamo areenalla hyppäsin loppujen lopuksi aika vähän. Suurin osa nuorten hevosten luokista pyrittiin kierrättämään niin että eka päivä oli pääareenalla, toka tällä areenalla ja vika nurmella. Lopulta nurmea ei käytettykkään niin paljon ja suurin osa mun luokista meni aina pääareenalla. Itse tykkäsin siitä pääareenasta kaikista eniten, joten mua se ei haitannut :D Tällä areenalla meni sitten paljon avoimia 120, 130 ja 135-luokkia.


Tämä Undiamo -areena oli kooltaan myös todella iso ja melkein kaikki estetreenit hypättiin itseasiassa tällä areenalla. 


Tämä kuva on nyt sitten siitä ekasta verkkakentästä. Vasemmalla puolella on se isoin kisa-areena, eli Moura. Suoraan edessä näkyy meidän kantis rafla :D

Tässä ravintolassa syötiin usein iltaisin ranskiksia ja juotiin sangriaa :D Myös joka keskiviikko meillä oli täällä grillibileet ja joka sunnuntai muuten vaan bailut. Perjantaisin oli myös bileet mutta seitsemän viikon aikana taidettiin käydä niissä vain kaksi kertaa koska la ja su meillä oli aina eniten hevosia kisoissa :D


Kun käveli tämän ravintolan ohi, vasemmalle jäi tuo yllä näkyvä pieni kenttä. Aluksi tuolla kentällä oli nurmen verkka mutta lopulta se meni niin velliksi sateiden takia että nurmen verkka siirrettiin isolle verkkakentälle. Lisäksi tuolla kentällä juoksutettiin hevosia niin paljon että se oli ihan epätasainen ja lopulta myös melko huono pohjaltaan. Pahimpina kertoina kun yritin päästä tuolle kentälle siellä oli 7 juoksuttajaa samaan aikaan.. Ja kokoa tuolla kentällä oli ehkä 25x45 :D Eli vähän isompi kuin pieni koulurata :D


Oikealle taas jäi tuo nurmikenttä. Sen takana näkyykin meidän talli ja hevosautot. Nurmi oli mun mielestä ihan ok, siinä pystyi ihan hyvin hyppäämään 130 tasolle asti, mutta isoa GP:tä en olisi siinä järjestänyt. Uskon että järjestäjä saa sitä nyt vuodessa tai jopa puolessa paljon eteenpäin joten seuraavissa kisoissa siinä toivottavasti hypätään jo enemmän :)




Sitten ollaankin jo takaisin meidän autoilla :D Saitten nyt vähän niin kuin kierroksen kisapaikan ympäri :D Emma Broändan auto oli meidän vieressä, joten meillä oli kiva Suomiklaani koossa koko ajan! 

Seuraavaksi tulee vielä muutama Vilamoura-postaus ja sitten siirrytäänkin tämän hetkiseen tilanteeseen :D




2 kommenttia

  1. Tosi kiva saada tälläinen kuvapostaus ja muutekin kuulla minkälaista siellä on ollut!
    Hauskat noi katokset verkkakentällä, pari kertaa olen mennyt pressumaneesissa joten voin kuvitella hevosten reaktiota! Onneksi siellä ei sentään lumet tipu katolta :D
    Innolla odottelen seuraavia postauksia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo onneksi lumet puuttuivat :D vaikka tosin kun oltiin Espanjassa niin siellä vähän matkan päässä satoi lunta :D Mutta onneksi ei meillä.. :)

      Poista