torstai 18. toukokuuta 2017

Aapo Riders Inn ja Salo

Aapo on siis tällä kaudella hypännyt vasta neljä kisaa. Yhden hallikisan Ypäjällä, toisen messuilla ja sitten ulkokisan Riders Innissä ja nyt viime viikonloppuna Salossa.

Riders Innissä meinasi jäädä koko luokka hyppäämättä huonon kelin vuoksi mutta aika sisuuntuneena päätin kuitenkin lähteä radalle. Ja hyvä että lähdin koska Aapo hyppäsi oikein hyvin. Meillä on molemmilla jotenkin niin paljon helpompaa ulkona kuin sisällä.. Heti paljon parempi flow ja suoruus kun päästään ulkoradoille.

c. Henskun valokuvaus

Alla näätte Aapon 110cm radan Hyvinkäältä. Tuloksena siis clear round :)Sitten seuraavaan kisaan, eli Saloon ja kauden ekaan Racingiin. Aapo hyppäsi Salossa perjantaina verkkaluokkana Racingia varten nuorten hevosten 110cm luokan. Rata oli kivasti rakennettu ja siellä oli hyviä tehtäviä. 2-3 välin olisin voinut tehdä kuudella, mutta olin radankävelyssä päättänyt mennä sen viidellä niin pidin siitä suunnitelmasta sitten kiinni. Rata oli ihan ok, ei mitään suurempia virheitä. Kuutosella Aapo hyppäsi liikaa vasemmalle, mutta muuten se tuntui melko suoralta. Taas plakkariin siis clear round ja kiva fiilis lähteä seuraavan päivän 120-luokkaan. Tässä linkki 110cm rataan.

c. Henskun valokuvaus

Mua jännitti ennen viikonloppua se 120 jotenkin ihan hirveästi mutta ton perjantain radan jälkeen mulla oli tosi hyvä ja varma fiilis :) Se näkyi kyllä sitten lauantaina kun pääsimme radalle. Rata oli todella hyvä sarjalle asti ja taas 6 eteenpäin. Sarjaan oli aamun aikana rysäyttänyt useampi hevonen. Sarjassa itsessään ei ollut mitään ihmeellistä. Se oli rakennettu 3,5m leveistä puomeista, väli oli täysin normaali kahden laukan väli ja pysty okseri tarjoili mukavan asetelman. MUTTA, koska luontoäidille ei voi mitään, päätti hän suunnata auringon valon juuri niin että okserin eteen ilmestyi todella iso varjo, joka hevosten silmissä näytti varmasti isolta puomikasalta. Muutama hevonen lähti hyppyyn yhden askeleen jälkeen ja päätyi keskelle okseria.. Hieman yllättäen myös Aapo katsoi sarjaa. Se jarrutti vähän a-osalle, joka ei sinänsä haitannut, mutta hypyn jälkeen se otti ekan askeleen täysin oikealle ja seuraavan mun kannuksen saattelemana jo melkeen keskelle okseria aikamoisessa epätasapainossa.. Yli se kuitenkin meni mutta nappasi etupuomin mukaansa.. Seuraavalle esteelle en oikein saanut rytmiä kuntoon ja nyhväsin extra-askeleen minkä seurauksena toinen puomi. Mutta siitä eteenpäin lopurata taas tosi ok. Vaikka tulos oli 8vp niin olin tosi tyytyväinen Aapoon<3 Korkeus ei ollut todellakaan ongelma ja tehtävät suoritettiin tosi asiallisesti.

Seuraavan kerran Aapo saa mennä kilpaa Riihimäellä helatorstaina Racingin merkeissä ja saman viikon lauantaina Korpikylässä samanmoisissa kinkereissä. Alla vielä Aapon 120 rata Salosta.


3 kommenttia

 1. Kiva kun sä suhtaudut noin järkevästi tuohon "sarja-ansaan", vaikkei se teillä mennytkään ihan puhtaasti. Jollain oli kuulemma mennyt siellä kisoissa vähän tunteisiin tuo este... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niinhän siellä pikkusen meni :´D Mutta eihän tollaselle voi mitään.. Harmi tietysti jos joku hevonen loukkasi itseään, mutta se saattaa tapahtua missä tilanteessa tahansa.

   Poista
 2. Te ootte aina niin tyylikkäänä joka paikassa! <3

  VastaaPoista