tiistai 13. syyskuuta 2016

Kaikki hyvin

Me ollaan Aapon kanssa otettu Nuorten hevosten festareiden jälkeen ihan rauhassa. Aapo on ollut viimeiset kolme viikkoa vain laitumella ja käynyt maastossa. Nyt viime viikolla palautin sen taas maanpinnalle huimalla kolmella ratsastuskerralla ja tällä viikolla luvassa on sama määrä ratsastuksia kahden päivän kisa lisäksi. Lisäksi laidunelämä sai päätöksen.

C. Aada Lätti

Miksi Aapo sitten lomaili noin kauan? Tehtiin Aapon kanssa aika pitkä kisakausi ja vaikka se olikin lomalla myös Kemiön jälkeen, halusin silti antaa sille vielä toisen lepojakson ennen hallikautta. Se on tehnyt niin hienosti töitä ja oppinut paljon uutta, etten halunnut prässätä sitä yhtään enempää. Uskon että nyt tekemättömät kilometrit tulevat tarpeeseen joskus tulevaisuudessa :) Aapo on siitäkin niin ihana hevonen, ettei se osaa kerätä paineita siitä, ettei liikkuisi montaa kertaa viikossa kunnolla. Kun sen hakee useamman ratsastamattoman päivän jälkeen laitumelta, ei se ole yhtään sen "villimpi" ratsastaa kuin normaalisti. Sen kanssa voi hyvin pitää juuri tällaisia lomia, että maastoilee joitain kertoja viikossa ja muuten se vaan saa olla.

C. Aada Lätti

Viime viikolla tosiaan tehtiin sileän treeniä ja koitin saada Aapon vain mahdollisimman rennoksi ja pitkälle kaulalle. Aapo on kerännyt nyt jo jonkun verran massaa, mutta kaulaa täytyy vielä saada oikeampaan asentoon ratsastaessa, jotta sekin pääsee kehittymään. Eli enemmän edelleen jalasta takaa eteen kohti kättä, jotta säkä ja selkä nousee rehellisemmin ja kaulan asento on oikea. Eli parempaa sileän duunia multa, kiitos! Tähän avuksi tulevat koulutunnit, niistä lisää myöhemmin ;)

C. Aada Lätti

Eilen oltiin hyppärillä Johkun luona. Huomasi kyllä, että hypättiin ekaa kertaa hallissa pitkän ulkokauden jälkeen. Vaikka Aapo teki kaiken tosi kiltisti, ahdisti sitä selkeästi seinät jonkin verran. Se ylihyppäsi alkuun ihan järkyttävän paljon ja valui välillä oikealle ja välillä vasemmalle. Seinät selkeästi vähän kaatuivat päälle :D

Hypättiin paljon erilaisia radanpätkiä alun puomijumpan jälkeen. Sain hyvän fiiliksen lopulta sarjojen osalta kun pääsin ratsastamaan kaarteessa kunnolla takajalat alle ja käyttämään jalan juuri oikeaan aikaan ennen a-osaa, jolloin hyppykaari muuttui tasaisemmaksi ja pyöreämmäksi. Tuli pitkästä aikaa sellainen oikea ahaa-elämys :)

c. Aada Lätti


Tällä viikolla tehdän sitten töitä vielä tänään keskiviikkona ja perjantaina - lauantaina ja sunnuntaina onkin kauden ekat hallikisat. Aapo hyppää lauantaina nuorille hevosille suunnatun arvosteluluokan, jonka arvostelijana toimii Daan Nanning. Tosi mielenkiintoista päästä kuulemaan kommentteja Aaposta ja meidän menosta :) Sunnuntaina vuorossa on nuorten hevosten hallimestaruus. Molempina päivinä radat ovat 110cm tasolla.

Tämä onkin meille nyt sitten viimeinen paikka saada se HIHS-paikka. Kilpailut järjestetään yhteistyössä RCC:n kanssa ja Ypäjä-hallissa kilpaillaan Amateur Tourin paikoista. Itsehän kilpailin niistä viime vuonna Retulla ja tie jäähallille aukesi. Toivottavasti sama kaava toistaa itseään myös tänä vuonna :)

Kuka on tulossa viikonloppuna Ypäjälle? Siellä on ihan mieletön määrä startteja, toivottavasti saadaan ihanat syyskisat ilman vesisateita :)

1 kommentti

  1. Tsemppiä kisoihin! Toivon todella että saisit sen HIHS-paikan. Olisi varmaan aika mageeta mennä hevosella, jonka on ihan itse kouluttanut alusta asti! Muutenkin vaikutat tekevän kovasti töitä menestyksen eteen, eli senkin puolesta toivon, että nyt tärppäisi.

    VastaaPoista