torstai 22. syyskuuta 2016

HIHS karsinnat

Viikonloppuna pääsimme jälleen Ypäjälle, jee :D Ypäjälle oli ilmoittautunut aikamoinen joukko ratsukoita - startteja oli viikonlopun aikana kahdessa hallissa yhteensä yli 1200.. Se on kaikkien aikojen ennätys hallikisojen suhteen.Eikä mikään ihme että kaikki olivat juuri tuona viikonloppuna Ypäjällä - kaikki viimeiset HIHS-paikat olivat nimittäin jaossa siellä. Paikkoja oli jaossa niin Amateur Tourille kuin kansallisiin isompiin luokkiin.Itse olin paikalla kisaamassa viimeisistä nuorten hevosten HIHS-paikoista. Aapo lähti matkaan perjantaina kahden muun hevosen kanssa ja heti perille päästyään klippasimme sen Konkarin kanssa. Olisin klipannut Aapon jo aiemmin mutta klipperi ei jostain syystä ole halunnut toimia :( Aapo sai siis kunnon pikaklippauset ennen yöpuulle menoa :DLauantaina Aapolla oli ohjelmassa nuorten hevosten Prohay-luokka 110cm korkeudella. Kiinnostavan luokasta teki se, että paikalla oli itse Daan Nanning tuomaroimassa nuoria hevosia. Hevosia arvosteltiin niiden hypyn ja ratsastettavuuden osalta. Mun täytyy myöntää että kyllä vähän jännitti mennä sinne kaikkien eteen kuulemaan palautetta.. Katsomo oli ihan tupaten täynnä ja kaikki tuijottivat silmä kovana.. Huh.


Selvittiin Aapon kanssa lopulta ihan kunnialla. Tehtiin nolla rata ja paikatkin osuivat sinne päin :D Loppurataa kohti Aapo vähän malttoi paremmin, mutta monelle esteelle sillä oli aika kiire ja se ei ollut niin rento kuin olisin toivonut. Daan antoi Aapolle kuitenkin hypystä kasin ja ratsastettavuudesta seiskan. Daan sanoi ihan samaa kuin Nikkekin - lisää sileän duunia ja hevonen niskasta ja kaulasta alemmas ja eteen. Alla vielä video, josta kuulette koko arvostelun :)


Lopulta iloiseksi yllätykseksi sijoituimme Aapon kanssa luokassa toiseksi ja saimme sen HIHS paikan <3 Sitä ilon määrää ei voi edes sanoin kuvailla.. Olin niin ylpeä mun pikkuhepasta joka pääsee HIHSiin<3


Lauantai iltana Aapo kävi vielä kävelyllä ja sen jälkeen se saikin jäädä nukkumaan. Aamulla letitin sen jälleen ja käytin pienellä lenkillä. Mun luokka oli jo aamupäivällä, joten kauaa ei tarvinut odotella.


Sunnuntaina vuorossa oli nuorten hevosten hallimestaruus, jälleen tasolla 110cm. Aapo oli jo verkassa melko malttamaton ja hyppäsi jotenkin tosi vinoon. Radalla sama meno jatkui - tyyppi ei oikein keskittynyt mihinkään. Sarjalle se ei ollenkaan lähtenyt avusta eteen ja tuli sisään ihan puolikkaalla askeleella ja vetäisi väliin yhden laukan sijaan kaksi. Sen jälkeen kaksi estettä sujui ihan hyvin mutta sen jälkeen Aapo hyppäsi tosi voimakkaasti vinoon ja juoksi ihan pää kolmantena jalkana toiseen sarjaan. Päädyin lopulta pysäyttämään sen ennen sarjaa koska yksikään pidäte ei vaan mennyt läpi. Hyppäsin sarjan uudella lähestymisellä ja keskeytin sen jälkeen. En halunnut hypätä enään yhtään estettä koska Aapo vaan ei kuunnellut ollenkaan. Menin sitten verkkaan työstämään sitä vaan sileälle vähäksi aikaa ja kävelin sen jälkeen pitkään.

Kaikki kuvat c. Hanna Heinonen

Aika moniuloitteinen viikonloppu siis. Lauantai periaatteessa oli onnistunut, mutta silloinkaan en ollut Aapoon ihan niin tyytyväinen. Sunnuntaina pakka levisi käsiin ihan totaalisesti. Näitä asioita hetken pyörittäneenä tulin siihen tulokseen, että hyppään kaksi hallikisaa vielä ennen HIHSiä. Molemmat teen Riders Innissä ja siihen lisäksi käyn kerran hyppäämässä Ainossa Johkun kanssa ja Hongisojalla Niken treeneissä. Siihen päälle hyvät sileän treenit ja maastoilua niin eiköhän poniini saada iskuun :) Lisäksi kokeilen Aapolle nyt varsiniveltä - jos siitä saisi vähän vipuapua esteiden väliin ja sitä kautta niskan alemmas, jotta hypyt muuttuvat pyöreämmäksi :)

6 kommenttia

 1. Ihmettelinkin tuota keskeytystä tuloslistasta. Fiksusti tehty sinulta, moni olisi saattanut jatkaa radan loppuun vaikka nuorella nimenomaan tärkeää lopettaa onnistuuneeseen suoritukseen. Onnittelut HIHS paikasta ja tsemppiä sinne paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä :) Nyt treenataan ettei tarvitse HIHSissä keskeyttää ;)

   Poista
 2. onnea hihs paikasta! hieno juttu!

  VastaaPoista
 3. Kiitos :) On kyllä hienoaa päästä sinne :)

  VastaaPoista
 4. Onnea hihs paikasta!
  Hienon näköistä teidän meno! Tsemiä treeneihin nyt vaan!

  VastaaPoista
 5. En tiiä mistäköhän tämä johtuu, mutta aku on ehdoton suosikkini sun ratsastettavista (etkö kuitenkin vielä ratsasta sillä), joten olisi kivaa kuulla lisää siitäkin :)

  VastaaPoista