torstai 29. syyskuuta 2016

20 päivää

Jaa että mihin? No HIHSiin tietty! Aika menee niin nopeasti..

Vastahan me Aapon kanssa saatiin se paikka Hihsiin Ypäjältä.. Ja siitäkin on oikeasti jo kaksi viikkoa :D Nyt ajattelin kertoa teille, mitä kaikkea me ollaan ajateltu puuhailla ennen Hihsiä :)


Koska Ypäjällä Aapo hyppäsi toisena päivänä vinoon ja keskittyi hommiin muutenkin vähän heikosti, päätin panostaa nyt entistä tarkemmin sileän työhön. Tällä viikolla mulla on kaksi koulutuntia ja ensi viikolla ainakin yksi ja toinenkin, jos vain työmatkani takia kerkeän toiselle tunnille. Keskitytään koulutunneilla sihen, että saadaan Aapo varmasti takajaloille ja laukkaa hieman kootummaksi ja rauhallisemmaksi rytmiltään. Lisäksi se täytyy saada taipumaan paremmin satulan edestä lavoistaan.

Estetunteja ennen kisoja on todennäköisesti enään vain yksi. Tällä viikolla olin tosiaan tiistaina Peikillä Johkun tunnilla ja viikonloppuna menen Riders Innissä 110cm lauantaina. Ensi viikolla en mene estetunnille ollenkaan aikatauluongelmien vuoksi. Hyppään kotona vain kavaletteja, en muuta. Seuraavalla viikolla mulla on Niken tunti ja sitten vielä yksi startti Riders Innissä ennen HIHSiä.


Eli tällä viikolla aikataulu on seuraava

PE Koulutunti
LA Vapaa
SU Maastokävely

Seuraavalla viikolla Aapolla on hommia

MA Koulutunti
TI Juoksutus
KE Vapaa
TO Vapaa
PE Sileä
LA Koulutunti jos onnistuu
SU Kavaletit

Vika kokonainen viikko ennen HIHSiä näyttää tältä

MA Niken kurssi
TI Maasto
KE Vapaa
TO Koulutunti
PE Vapaa
LA Kisat
Su Maasto

Ja HIHS-viikko

MA Koulutunti
TI Vapaa
KE Sileä
TO Kisa
PE Kisa
LA Maasto
SU Vapaa

Töiden lisäksi Aapo saa nyt käydä hierojalla vielä pari kertaa ennen HIHSiä. Poitsu hierottiin tänään ja se oli nimenomaan vasemmalta ihan jumissa, joten se pitää saada auki sieltä :)

Kaikki kuvat c. Hanna Heinonen

Ja toki tuo aikataulu on nyt suuntaa antava - jos hevonen tuntuu väsyneeltä, aion antaa sille lomapäivän, jos se vaan sitä kaipaa! Oli kuitenkin tosi valaisevaa mullekkin tehdä suunnitelma noinkin pitkälle - saan nyt hyvän kuva siitä, mitä oikeasti kerkeän vielä tehdä. Ihmeitähän tässä ajassa ei tehdä, mutta toivon saavani Aapon paremmin vielä avuille sileällä.

Olen muuten tosi iloinen ja innoissani, että Nikke tulee hyppäämään HIHSiin. Kerrankin saan hänet (toivottavasti) avuksi verkkaan :) Se apu on niin korvaamatonta, että sen avulla pääsee jo yllättävän pitkälle :)

2 kommenttia

  1. monelta sun luokat hypätään to ja pe? tsemppiä :)

    VastaaPoista
  2. Moi! Onko sulla mitä vinkkejä kun kun ratsastan yhtä nuorta hevosta, jolla laatua koulu-sekä estepuolelle, mutta on jalalle aivan tuhottoman hidas ja liikkuu aivan pohkeen takana, eikä meinaa raippaankaan reagoida sen enempää. Muistelin , että aapo taisi olla alkuun vähän pohken takana , joten mietin josko sinulla olisi antaa jotain vinkkejä?

    VastaaPoista