tiistai 5. huhtikuuta 2016

Kevät on täällä!!

Terve menoa talvi! Vielä viimeiset Annan ottamat kuvat uunista ulos ja sitten onkin luvassa aika paljon keväisempää settiä :)


Vaikka talvessa on näitä ihania hetkiä kuten kuvissa näkyvä upea pakkaspäivä, on mun myönnettävä että olen niin kesäihminen kaikella tapaa. Heti kun kenttä on sulanut on saanut taas niin paljon aikaa kaikkien hevosten kanssa. Aina talvisin on pakko aina raahautua maneesille ja vaikka siellä ahkerasti käydäänkin kaikilla hevosilla on se silti ihan eri asia päästä treenaamaan kunnolla kentällä tallin pihassa.
Nyt kun meidänkin kenttä Rauhalassa on ihan tikissä on treenien suunnittelu myös Aapon kanssa helpompaa. Nyt onkin tarkoituksena vaan panostaa sen perusratsastettavuuteen ja siihen että se varmasti on laukassa mun edessä. Se täytyy saada vielä napakammaksi takajaloista ja ajattelemaan enemmän takaa eteen. Olin Thies Lutherin kurssilla viime viikolla kaksi päivää ja sain ihan kunnolla taas hyviä vinkkejä sileän treeniin. Harmillisesti ketään ei ollut kuvaamassa, mutta onneksi vinkit ovat tiukasti omassa muistissa :)Thies piti Aapoa muiden tavoin rehellisenä ja suoraviivaisena. Hänestä ratsastin sitä hyvin ja kunhan se vaan saa lisää voimaa laukkaan niin sekin tasoittuu vielä lisää. Hänkin oli aika ällikällä lyöty kun näki Aapon laukan pituuden verrattuna sen kokoon muuten.Sain kotiläksyksi työskennellä enemmän ravi-laukka-siirtymisten kanssa ja kiinnittää huomiota siihen, että rajoitan sitä vähän enemmän ulkoa nostoissa. Näin sillä on vähän enemmän tukea mitä vasten työntää takajalkoja ja näin se ajattelee koko ajan eteen päin kohti tukea.


Hypyissä ei ollut ihmeemmin korjattavaa, ennemminkin keskityttiin vaan siihen että laukka pysyi mun edessä. Tehtiin aika haastavia tehtäviä tokana päivänä. On mielenkiintoista huomata kuinka samalla tavalla Nikke ja Thies rakentavat.. Molemmat käyttävät paljon pieniä kaarteita kulmista ulos ja sijoittavat esteitä toisten taakse niin että hevosten on pakko olla jalan edessä ja yhtään ei ole varaa jäädä nyppimään taakse. Ja tämä on ainakin mulle vaan hyvä juttu - sitä nyppimistä ei vaan saa harrastaa ollenkaan!!Aapo saa nyt tällä viikolla tehdä töitä siis sileällä neljä kertaa ja hypätä yhtenä päivänä sen lisäksi. Tänään oli eka työskentelypäivä ja tein oikeastaan vain ravia. Ehdin tallille juuri ennen ratsastuskoulutuntien alkamista ja ratsastusaikaa jäi vain n. 20min joten panostin vain raviin ja siihen että Aapo olisi siinä mun edessä. Tein parit avot ja muutaman raviväistön ja paljon eteenratsastuksia ja "kokoamisia". Kokoamisissa halusin vain että Aapo jäisi energisesti takajaloille ja rauhoittaisi vauhdin. Se oli aika kivasti "kumimainen" ja liikkui hyvällä matalalla niskalla :)


Joko teidän kentät on kunnossa? Entä löytykö lempikuvia? :)

5 kommenttia

 1. Eh, meidän kenttä ei ihan vielä ole kunnosaa... Lunta on vielä reilusti yli 30cm ja sen alla valtavat valtameret vettä ja jäätä. Jos tänä vuonna pääsis vaikka kesäkuussa kentällekkin? :D

  Upeita kuvia muuten! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asut siis pohjoisempana? Nimenomaan tuo jään sulaminenhan siinä aina ottaa aikanasa, lumi kyllä sulaa melko nopeasti ja sitä saa vaikka ajettuakin pois mutta jää onkin asia erikseen..

   Tsemppiä sinne :)

   Poista
 2. Meillä kenttää on koko talven hoidettu, yks viikko oli niin ettei uskaltanut laukata kantahokkien kanssa. Nyt sitten jo muutaman viikon kenttä on ollu parempi melkein kuin kesällä, suolaa suolaa suolaa ja lanausta öisin ;)

  VastaaPoista
 3. Minkä mallisella kameralla noita kuvia otettiin? :)

  VastaaPoista