sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Bonheiden***

Bonheidenin kisat starttasivat jo torstaina ja me saavuimme paikalle heti aamusta. Ratsastimme kaikki sinä päivänä kilpailevat hevoset kevyesti läpi ja muut normaalisti. Pomolla oli mukana 5 hevosta ja mulla 2. Torstaina hyppäsivät pomon 6v ja mun toinen hevonen pienen, 115-120 luokan.

Torstain luokka sujui oikein kivasti, mulla oli harmillinen 1 pudotus tokassa vaiheessa mutta hevonen toimi musta hyvin. Aiemmin oon ollut huolissani yltääkö se väleihin mutta hyvin ylsi! Ekasta 1-2 välistä jätin jopa yhden askeleen pois :D Oon saanut Alfin laukkaa sileellä niin paljon paremmaksi että se näkyy nyt radallakin.

Aapo aloitti kisat 7-vuotiaiden 130cm luokalla ja hyppäsi oikein rennon radan. Harmillisesti se otti ykkösen alas mutta näissä luokissa saa hypätä myös toisen vaiheen vaikka ekassa vaiheessa olisikin virheitä. Ratsastin itse ehkä vähän huolimattomasti yhdelle pystylle ja Aapo otti sieltä myös puomin. Kaiken kaikkiaan olin kuitenkin tyytyväinen rataan koska Aapo suoritti tosi hienosti vaikka rata oli tosi tekninen.


Lauantaina mentiin samalla tasolla Aapon kanssa. Aamuratsastuksessa tein vain kaikki askellajit läpi ehkä n. 10min ajan ja kävelin sen jälkeen paljon. Verkassa Aapo oli kivan energinen ja se teki ihan mielettömän hienoja hyppyjä! Radalla sama meno jatkui ja se tekikin hienon nollan perusradalta. Tokassa vaiheessa mä en malttanut ihan antaa sille tilaa kahdelle isolle okserille ja se teki molemmille etujalkavirheen. Kaksi alas siis toisessa vaiheessa mutta taas niin hienoja hyppyjä ja rento rata!! Alf ei tosiaan hypännyt kilpaa la mutta ratsastin sen kunnolla läpi päivällä. Lisäksi tein pomolle yhden hänen hevosen joka ei sinä päivänä mennyt kilpaa.

Su olikin sitten Aapon kanssa vuorossa 135cm. Edellisen kerran kun koitettiin Vilamourassa mennä se eka 135 niin se ei päättynyt ihan niin kuin olin odottanut.. Aapo oli silloin niin jännittynyt screenistä ettei ollut millään tavalla avuilla. Nyt oli kuitenkin ihan eri ääni kellossa. Ainut minkä huomasin vaan jo verkassa, oli sen muuttunut vireystila. Se teki kyllä kaiken mitä pyysi, mutta se oli hieman väsyneen oloinen - eikä ihme. Ei se ole koskaan tehnyt kolmea päivää noin isoa tasoa. Niin reippaana se kuitenkin lähti radalle ja tsemppasi, mutta kuten videolta huomaatte, esim. kolmoissarjan b-osa pitää pistää hieman väsymyksen piikkiin. Kakkonen oli taas mun moka, en jättänyt tarpeeksi tilaa. Viimeinen okseri meni vähän meidän molempien piikkiin, mä autoin jalalla ehkä vähän liikaa mutta Aapon keskittyminen ei ollut enää ihan skarpein. Muuten olin tosi tyytyväinen rataan, joka oli muuten sama kuin 150cm rankin class -rata!!! Niin paljon tekemistä, pelkkiä puolikkaita metrejä ja ihan iso rata. Kunnialla päästiin kuitenkin todella tekninen rata maaliin ja voi että rakastin tota hevosta sen jälkeen vieläkin enemmän kuin aiemmin<3


Vaikka ei tehtykään nollaa, niin olin silti viikonloppuun tosi tyytyväinen. Aapolle tuo taso tuntui nyt hyvältä ja se oli koko viikonlopun hirmu hyvä ratsastaa. Alf meni su 130 aikaluokan, vaikka en itse aikaa tällä kertaa ratsastanutkaan. Heti alkuradasta tein itse väärän päätöksen 2-3 väliin joka piti tehdä joko eteen 7 tai todella isolla kaarella ja ottaen kunnolla hevonen takaisin kahdeksalla. Alf oli ehkä inan lähellä kakkosta ja päätin tehdä 8, koska tuota hevosta ei voi työntää ollenkaan tai muuten se stoppaa. Noh, laukka veti kuitenkin niin hyvin, että se kahdeksas askel ei ihan mahtunut ja Alf stoppasi kolmoselle. Ei muuta kun uudet vauhdit ja hyvin yli. Seuraava este oli pysty-pysty sarja mihin tulin vähän turhalla paineella sisään ja a-osa alas, mutta loppurata olikin sitten hyvä. Kiva kokemus ton hevosen kanssa, vaikka tulos ei ollutkaan paras mahdollinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti