tiistai 23. tammikuuta 2018

Matka Espanjaan. Osa 2.

Lähdimme Thiessiltä ajamaan klo 6 ajamaan kohti Zum Steller Hofia josta otimme kyytiin toisen uuden tulokkaan, Levisonnin. Tämä upea 12-vuotias ori on yksi Helasoiden uusista orihankinnoista. Ori ostettiin Sosatheilta Niken kautta. Saimme napattua orin hyvin kyytiin ja matka jatkui Saksan läpi kohti seuraavaa etappiamme, Willstät-Legelsshurstia. 

Matka sujui muuten aika kivuttomasti ja ruuhkattomasti lukuun ottamatta yhtä pientä stoppia jonka jouduimme tekemään kun peräkärryn valot lopettivat toimimisen. Hetken pojat joutuivat niitä ihmettelemään mutta lopulta muutama lampun vaihto auttoi ja valot saatiin toimimaan.Olimme perillä yöpaikassamme kaksi tuntia suunnitellusta myöhässä tuon peräkärryjupakan vuoksi. Paikka oli todella viihtyisä, karsinat olivat kompaktisti heti hevosautojen vieressä, samoin vesipiste. Saimme myös maneesin käyttöön kävelytystä varten sekä illalla että aamulla. Tässä pysähdyspaikassa oli myös muita hevoskuljetuksia yöpymässä. Kaksi rekkaa Puolasta oli saapunut vähän ennen meitä ja ensimmäisenä kaikista Sveitsiläinen rekka. Kaikilla taisi olla täysi lasti hevosia kyydissä joten tallissa oli aika paljon hevosia samaan aikaan.Hevosten hoitoihin meni jälleen kauan. Kuvitelkaa nyt kun on 14 hevosta mukana ja kaikille pitää vaihtaa loimet, antaa ruokaa ja juomaa sekä kävelyttää.. Aikaa tosiaan saa kulumaan tähän hommaan ihan huolella vaikka meitä oli kolme tyttöä hommissa. Etenkin kun syötimme vain märkää heinää niin aina piti laittaa uutta heinää likoamaan vanhojen tilalle. Tämä tosin oli todella hyvä keino nesteyttää hevosia koko matkan aikana. Märän heinän mukana ne saavat pakostakin nestettä.

Kun kaikki hevoset oli saatettu yöpuulle, menimme myös itse hetkeksi nukkumaan. Seuraavana aamuna starttasimme autojen nokat kohti Lyonia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti