perjantai 22. joulukuuta 2017

Ajojahti

Koska kaikki pitää aina jättää viime tinkaan.. Niin päätin nyt sitten ajaa vielä sen C-kortin ennen Espanjaan lähtöä :D

Oi että sanoi aika moni.. Teoriat tehty jo tammikuussa ja sata kertaa on puhuttu siitä että jos sen kortin nyt ajaisi. Ja ei, ei ole ollut muka "aikaa".. Nyt sitten juuri ennen Joulun pyhiä (kun kaikilla on tooosi paljon aikaa) päätin että ajan sen kortin. Tähän vaikutti toki myös se, että kävi ilmi että mun ajoapua saatettaisiinkin myös tarvita siellä Espanjan reissulla ennakkoarvioista poiketen. No, eikun paperit äkkiä Ajovarmaan ja kunnon jännitys käyntiin kerkeänkö teoriakokeeseen ajoissa vai en.

Voin muuten kertoa että aika tiukille aikataulut kyllä menee.. Teoriakokeen sain eiliselle eli torstaille. Se meni läpi, onneksi :D Soitin heti Haagan autokoululle että nyt olisi teoria done, ehtiikö ajotunneille :D Ei ole varmasti montaa muuta autokoulua jotka fiksaisivat ajotunnit mulle joulun ja uv:n pyhien välille.. Tuo teoriakoe mua jännitti kaikista eniten, olin ihan varma ettei se mene ykkösellä läpi. Onneksi autokoulun tarjoama nettitreeni oli tosi opettavainen ja tehokas niin sain aika vähällä lukemisella kaiken tarvittavan opin. Kertasin vielä muutamia juttuja kirjasta jonka sain teoriatuntien aikaan.

Ajoin tänään aamulla sitten jo ekan ajotunnin :D Nopeet syö hitaat, vai miten se meni :D Autokouluopettaja odotti mua jo klo 7.45 auton luona ja siitä sitten käytiin läpi auton tarkastamista ennen ajoa, kaikki mahdolliset nappulat, pyyhkijät, peilit ja vaihteita teoriassa. Toinen ajokerta on 27.12 ja kolmas 28.12. Inssi onkin ensi viikon pe, eli 29.12 ja sitä ennen on vielä vika ajokerta :D Tämä ei varmasti ole se paras tapa ajaa korttia, ajokertojen pituudet venyvät nyt pakostakin aika pitkiksi, mutta tämä on nyt ainoa vaihtoehto ennen koetta. Aiemmin yhden ajokerran maksimipituus oli määritelty, nyt se sääntö on poistunut ja siksi tällainen systeemi on edes mahdollinen. Inssin olisi siis parasta mennä ekalla läpi, toista koetta en kai enää kerkeä ennen lähtöä tekemään..


Onneksi ajaminen sujui hyvin. Varmasti kaikista niistä rekassa istutuista tunneista on hyötyä mutta myös siitä, että on ajanut jo traikkua ja b-kortilla ajettavaa pikkuheppistä. Toki liikenteen hahmottaa jo valmiiksi hyvin kun on autolla ajellut jo vuosia ja jäljelle jää vain isomman auton hahmotus ja vaihteiden vaihto. Open mukaan mulla ei ole mitään huolta ajokokeesta, kuulemma sujui jo tosi kivasti ekaksi kerraksi :)

Tämä kuorkki, millä nyt harjoittelen, on 8m. Helasoiden rekka on 12m, joten siinä on tietysti tulevaisuudessa vähän lisähaastetta :D Pääasia nyt olisi, jos nyt vaan pääsen inssin läpi, että voisin reissussa auttaa ajoissa ja päästä hakemaan vähän kokemusta ajamisesta ylipäätänsä :) Onneksi tuo autokoulun rekka on melko moderni niin hyppäys tuohon Helasoiden rekkaan ei ole niin suuri.


5 kommenttia

 1. Mulla oli vähän samanlainen tilanne kortin kanssa kesällä, kun olin lähdössä treenaamaan ulkomaille! :D
  Tiesithän, että läpäistyn inssin jälkeen saatava väliaikainen ajolupalappunen ei ole voimassa ulkomailla, vaan pitää olla uusi kortti, johon on lisätty uusi ajoluokka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan kettu :D En tienny :D Mutta se kerkeää kyllä tulla ennen kuin reissu päättyy. Mun ajoapua nimittäin tarvitaan siellä kun vaihdetaan paikkaa yms. Niin siihen se kyllä kerkeää :) Kiitos kun kerroit!!

   Poista
 2. Pakko todeta, sun tyyliä😀 mulle olisi tullut vatsahaava ja siihen jo haudattu sun meiningillä👌 Bon Voyage. Mari ja Impi

  VastaaPoista
 3. Haspe näyttää sulle mikä on rekka!! :D Vinkki: On eri asia kun kuorma-auto.. T. Cia & Hassan
  Ja onnea kortista! :)

  VastaaPoista