maanantai 7. marraskuuta 2016

HIHS aakkoset

Siis nyt on kulunut jo kaksi viikkoa HIHS:stä! Jälkitunnelmissa ajattelin jakaa teille vielä omat aakkoseni tästä vuoden parhaasta hevostapahtumasta ja siinä samassa ihania kuvia Aaposta <3

Eli mitä mulle jäi mieleen HIHSistä? No tietty omat rundit, hienot hevoset, kaverit ja yhteistyökumppanit. Seuraavaksi siis lisää tarinaa kaikesta viikonlopun aikana mieleen jääneestä :)

c. Hanna Heinonen

Aapo
Mun ihana lapsihevonen teki upeaa duunia <3 Se käyttäytyi niin nätisti ja näytti kyllä etenkin torstaina ihan sitä parasta osaamistaan. Meillä oli super kiva viikonloppu ja tämä oli meille molemmille ihan mahtava kokemus :)

c. Hanna Heinonen

Borizzsa
Nikke hyppäsi hienot radat ja sijoitukset tällä upealla hevosella. Tiesittekö muuten että Roosa Pajuharju hoitaa Niken hevosia aina kisoissa? Roosa on viettänyt Saksassa jo aika monta vuotta Niken ja Lauran luottoihmisenä :)

Chairman
Niken toinen superheppa. Katsomo eli niin täysillä mukana (allekirjoittanut varmasti kaikista eniten) kun Nikke täräytti nollan ja pääsi toiselle kierrokselle ja sai sijan! On se koutsi vaan kova!! Maailmancupissakin ratsukko teki tosi vakuuttavaa duunia aina radan loppumetreille saakka.

c. Aada Lätti

Dolce Vita Crosby
Emma Tallberg on tehnyt ihan huiman nousun esteratsastuksen kovimpiin luokkiin ja debytoi Helsingissä 5* luokissa. Yhdellä puomilla GP:ssä maaliin ratsatsanut Emma teki loistavaa duunia!

c. Hanna Heinonen

Equestrian Stockholm
ES:n tuotteet tekivät ainakin Ainon ständillä kauppansa. Monet tulivat kyselemään brändistä ja oli ihanaa huomata kuinka moni kulki jo jäähallin käytävillä ES:n vaatteissa :) Yrityksen perustaja Johannakin oli paikalla ja meillä oli kyllä todella hauska viikonloppu! Muuten täytyy kyllä exposta todeta, että olin hieman pettynyt tarjontaan. Olisin kaivannut enemmän esillelaittajia, mutta ymmärrän todella että hinnat karsivat monen tarvikekaupan pois noista kinkereistä..

Fiilis
Jotenkin tämän vuoden HIHSissä oli enemmän fiilistä kuin aiempina vuosina. En tiedä, johtuuko se siitä, että tietää itse miltä radalla tuntuu olla ja siksi elää vahvemmin muiden ratsastajien suorituksien mukana vai oliko tässä vuodessa vaan enemmän taikaa :)

c. Hanna Heinonen

Gurra Hop
Tällä hevosella oli tällä kertaa Sadun sijasta kyydissä Sebbe. Oli hauskaa nähdä Sebbekin taas radalla - on se onni kun on vaimo joka lainaa hevosta ;)

Hiihtoratsastus
Osallistuttiin Aadan kanssa hiihtoratsastuskisaan Lasten Matineassa. Välinumero oli oikein hauska ja Miisan kanssa porhalsimme kovaa laukkaa mielettömien shettisratsastajien jälkeen maaliin voittajina :)

Ilo
Ihmisistä välittyi tämän vuoden tapahtumassa niin paljon positiivista energiaa, että se pisti ihan hämilleen. Ehkä omalla kohdallani se korostui vielä torstain voiton myötä, mutta muutenkin ihmiset tuntuivat olevan jotenkin extra hyvällä tuulella. Kiitos vielä kaikille onnitteluista <3 


c. Hanna Heinonen

Joe Basco
Yhteistyökumppanimme Joe Blasco oli Ladies Nightissa mukana jälleen tekemässä huulimeikkejä. Itse kävin molempina iltoina laittamassa punat kohdilleen ;)

Koeratsastus
Torstaina kaikki ikäryhmiensä parhaat menivät illalla koeratsastukseen. Koeratsastajana toimi Nina Fagerström. Aapo oli odottanut traikussa useamman tunnin oman luokkansa jälkeen ja oli aika stressaantunut kun otin sen autosta ulos. Sitä selkeästi ahdisti kaikki se raitiovaunujen melu ja liikenne ylipäätänsä. Verkassakin se joutui olemaan vain parin muun hevosen kanssa ja sielläkin se oli melko jännittynyt.

Areenalla se oli vähän parempi, mutta Niinaan se ei uskaltanut hirveästi luottaa, eikä mikään ihme - ei sillä ole koskaan hypännyt kukaan muu kuin minä. Pohdittiin tätä hyppäämistä ennen HIHSiä Niken kanssa, mutta päädyttiin siihen, että se riittää kun Melinda ratsastaa sillä muutaman kerran sileällä. Kyllähän Aapo siis kiltisti kaiken hyppäsi, mutta se olisi saanut käyttää enemmän selkää hypyissä. Niina sanoikin sen olevan vielä raaka ja vähän arka, ja niin se saakin olla. Heistä Aapolla oli muita enemmän luontaista kykyä ja siksi he halusivat nähdä sen koeratsatsuksessa. Olihan tämäkin kokemus :)

Aapo koeratsastuksessa

Lisa Nooren
Tämä nuori ratsastaja teki muhun todella suuren vaikutuksen taitavalla ja siistillä ratsastuksellaan. Sainkin kuulla, että hän on pärjännyt erinomaisesti aina Euroopan mestaruuskilpailuissa :)

Motivoituminen
Kun näkee kansainvälisiä ratsukoita ja saa seurata heidän veryttelyään, saa omaan ratsastukseen väkisinkin lisää inspiraatiota ja motivaatio kasvaa. On ihanaa seurata ammattilaisia työssään - saisipa sitä tehdä vielä vaan enemmän!

Niclas Aromaa
Voiko tätä tyyppiä enempää enää hehkuttaa? Super hieno suoritus lauantaina ja sunnuntaina tokavikalle esteelle asti yhdellä puomilla... Neljän askeleen linjassa hevonen ei vaan lähtenyt tarpeeksi eteen ihan tarpeeksi nopeasti ja Nikke päätti keskeyttää. Tämä oli hevosen jatkoa ajatellen ihan oikea päätös - heistä kyllä kuullaan vielä! Nikke on mulle kyllä se valmentaja, joka saa musta kaiken irti ja vielä vähän lisää. Koskaan ei jää sellainen olo, että jokin olisi jäänyt puolitiehen vaan kaikki tehdään aina loppuun asti, hevonen koko ajan huomioiden. On ollut upeaa tehdä tän tyypin kanssa yhteistyötä, toivottavasti saadaan nauttia hänen opeista vielä pitkään!

c. Hanna Heinonen

Osaaminen
Oli upeaa nähdä niin ratsastajien, toimihenkilöiden, kuin myös hevostenhoitajien osaamista jäähallilla. Ehdottomasti suuri kiitos kaikille toimihenkilöille, joiden ansiosta koko kisa saatiin taas rullaamaan alusta loppuun upeasti. Niin kilpailijana kuin katsojana voin rehellisesti sanoa olevani todella tyytyväinen kaikkiin järjestelyihin.

Parlanti
Ostin Smart Riderssilta Parlantin ihanat kengät. Ajattelin ensin, että käyttäisin niitä ratsastukseen, mutta taidan jättää ne vielä hetkeksi siviilikäyttöön :)
http://lifestyle.smartriders.fi/tuote/parlanti-z1/

Quorida de Treho
Roman Duguetin upea hevonen, joka jo toista vuotta putkeen kiisi MC-Cupin osakilpailuvoittoon Helsingissä. Tuo hevonen on kuin kissa joka leikkii. Etenkin kun katsoo sen työskentelyä sarjoilla ja oksereilla niin näyttää vain siltä kun se vähän pomppaisi extraa ja leikittelee vaan noilla esteillä :D Kerrassaan upea hevonen!

Ringsidetable
Iso kiitos Ratsastuskeskus Ainolle lauantain aamuhetkestä heidän Ringsidetablessa. Oli todella mielenkiinoista kuulla Erkin suunnitelmista ja muutenkin heidän toiminnastaan hieman lähemmin. Seurasimme Aadan ja Okon kanssa kouluratsastusta melkein koko luokan verran ja täytyy sanoa että entisenä kouluhevosten hoitajana oli oikeasti ihanaa hetki seurata hienoja kouluhevosia ilman kiirettä.


c. Aada Lätti

Stella Hagelstam
.. ja New Hill Julitrea <3 Siis upea hevonen, mieletöntä yhteistyötä ja aivan varmasti tulevaisuuden kansainvälinen tähti! Näin hevosen SM:ssä kesällä ja se oli jo siitä kehittynyt ihan älyttömästi niin lihaksistoltaan kuin ratsastettavuudeltaan. Jotenkin se viihtyi radalla nyt huomattavasti paremmin kuin aiemmin ja ratsukon työskentelyä oli todella ilo seurata.

c. Aada Lätti

Timantti
Ladies Nightissa oli mahdollisuus ostaa Taittinger shamppanjaa. Pienenä houkutuksena alkuillasta pisteellä oli se, että ostaessasi lasin, sait ottaa Tillanderin pussukan, joka sisälsi joko aidon timantin tai leikkitimantin. Noh, kerrankin itselleni kävi tuuri ja onnistuin valitsemaan juuri sellaisen pussin jossa oli OIKEA timantti!! Täytyy upottaa se johonkin sormukseen tms :)

c. Hanna Heinonen

Unohtumaton kokemus
Täytyy kyllä myöntää että tuntuihan se ihan hullulta voittaa sillon torstaina. Radan jälkeen meinasi ulkona päästä itku kun tajuisn miten hienot pisteet me oltiin saatu. Vuosi sitten tehtiin ekoja radan pätkiä treeneissä, helmikuussa hypättiin eka kisa ja siitä ollaan edetty Racingiin, Nuorten hevosten festareille ja 120-luokkaan.. Siitä vielä HIHSin karsintoihin, joissa oltiin tokia ja sieltä vielä itse HIHSiin, missä me voitetaan koko luokka.. Ihan hulluutta. Asetin tavoitteeksi viime vuonna meille Racing sarjan, Hihsistä kutkutteli pieni ajatus takaraivoissa, mutta ääneen en uskaltanut sanoa mitään. Kun Racing alkoi sujua, aloin miettimään HIHSiä tosissani.. Sitten sitä paikkaa haettiinkin jo kunnolla. Tästä sen huomaa, että tavoitteita täytyy olla ja ne on mahdollista saavuttaa <3 En voi tarpeeksi kiittää Nikkeä, Johkua, Melindaa ja Soilaa kaikesta avusta. Tämä kisa jää mun mieleen pitkäksi aikaa - oli upeaa voittaa ekalla, kokonaan ihan itse tekemälläni omalla hevosella <3

c. Hanna Heinonen
Vedonlyönti
Pitihän sitä tottakai käydä ennen Maailman Cuppia totoamassa! Pelasin sijaa viidelle ratsastajalle, joista Meredith ja Romain onnistuivat pääsemään sijoille saakka. Olen koittanut käydä tarkistamassa lappuja vaikka kuinka monella ärrällä mutta missään ei ole ollut sitä hemmetin toto-konetta :D Jotain rahaa siellä siis kytee vielä lapuissa mutta kuinka paljon, niin en ole ihan varma :D


World Cup
Olipa vähän vaikea keksiä tähän kirjaimeen muuta kuon World Cup. Kyllä se vaan niin on, ettei HIHSiä turhaan kutsuta vuoden kohokohdaksi. Itselleni tuo World Cup on sellainen nautinto, että oksat pois. Niin hienoja hevosia, niin hyvää ratsastusta ja vielä kun suomalaisetkin oikeasti ovat saaneet alleen sellaisia hevosia, joilla tuolla tasolla kilpaileminen on mahdollista, niin karkelot vain paranevat :)

c. Hanna Heinonen

Ystävät
HIHSissä näkee aina muualla Suomessa asuvia kavereita ja tänä vuonna myös aika moni ulkomailla asuvakin löysi tiensä HIHSiin. Lisäksi areenalla saa viettää paljon aikaa heppakavereiden kanssa niin ettei välttämättä kenenkään tarvitse ratsastaa :) Aikaa jää kaikelle muulle höösäilylle ja hömpöttelylle :)

c. Hanna Heinonen

Åland
Petra, joka asuu Ahvenanmaalla, oli myös kilpailemassa nuorten hevosten luokassa 5v hevosellaan Conossieur. Petran kanssa olemme tutustuneet Ypäjällä kisoissa ja siitä asti aina säännöllisesti vaihtaneet kuulumisia :) Oli kiva nähdä taas Petraa!

Äiti
Mun äiti käy harvoin katsomassa mun kisoja enää missään, koska ne kilpaillaan yleensä muualla kuin Espoossa tai Helsingissä. Silloin kun olin vielä Peikillä, kävi äiti oikeastaan melko usein katsomassa kisoja, etenkin jos ne olivat viikonloppuna. HIHSiin äiti kuitenkin halusi nyt ehdottomasti tulla ja tapittikin ihan koko illan Aapon koeratsastukseen asti katsomossa Soilan kanssa. Äiti olikin ainoa, joka oli tajunnut kuunnella pisteet kunnolla Soilan kanssa, itse en ollut ollenkaan varma enää sen adrenaliinipiikin jälkeen mitä ne pisteet tarkalleen olivat :D Moni varmasti tietää että meidän perheessä raha ei todellakaan kasva puussa ja äitikin on joutunut aikoinaan tekemään aika paljon hommia sen eteen että sai maksettua mun kalliin harrastuksen. Vaikka äiti ei kovin paljon lajista ymmärrä, niin oli kyllä mukavaa pärjätä kun äiti oli katsomossa näiden kaikkien vuosien jälkeen koska ilman äidin ahkeruutta en välttämättä olisi tässä nyt heppojen kanssa :)


Mitä teiltä jäi mieleen tämän vuoden HIHS:stä? Mitä toivoisitte ensi vuodelle lisää/toteutettavaksi eri tavalla? Aion välittää järjestäjälle vielä näin tapahtuman jälkeen saamaani palautetta, joten nyt on hyvä hetki kertoa myös omia ajatuksia :)

Kiitos Helsinki International Porsche Horse show ja yhteistyökumppanit tämän vuoden showsta! Ensi vuonna nähdään entistä ehompana ;)

11 kommenttia

 1. Onko Aapo jotain sukua Chairmanille, tosi saman rakenteiset hevoset:)? Kivaa syksyä sinulle ja hevosille

  VastaaPoista
 2. Tää oli tosi kiva! Ei itelle ole tullut mieleenkään, että voisi tällaisen toteuttaa! :D

  VastaaPoista
 3. Mikä on Aapon säkäkorkeus? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole mitattu sitä virallisesti mutta varmaan n. 164 :)

   Poista
 4. Oletko hyväkin tuttu Satun ja Sebben kanssa kun noin avoimesti ihastelet heidän liittoaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole :D Ihan muuten vaan totesin että kiva kun voivat vaihdella ja lainata hevosia :D

   Poista
  2. Huvittaa vaan kun kirjoitat siihen tyyliin et kaikki on sun kavereita ja tunnet kaikki

   Poista
 5. Huo, erikoista itse ärräläisenä kuulla ettei jossain ärrällä ole totokonetta. Jyväskylässä on ainakin jokaisella ärrällä ja pakko olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis Helsingin keskustassa sai ihan metsästää paikkaa jossa olisi ollut :D Lopulta sain voitot, huimat 12e :D

   Poista