maanantai 28. marraskuuta 2016

Arttu - pikkuinen ratsu

Instagramissa ja Snäpissä mua seuraavat ovatkin nähneet Artusta kuvia jo aiemmin. Arttu on siis ollut mulla viime keväästä hypättävänä ja sen kanssa aloitettiin lähes tulkoon nollasta estehommat. Artulla on oma nuori ja näppärä ”minikuski” ja tarkoituksena onkin nyt laittaa ponia hyvälle mallille, jotta minikuski pääsee ensi kesänä kisoihin.

c. Leena Kahisaari

Arttu on siis vasta 5-vuotias ja kokoa sillä on huimat 126,5cm. Aluksi tarkoitus oli tosiaan vain opettaa Artulle esteratsastuksen saloja, mutta sitten kesällä keksittiin että voisihan sen siellä laatuponikilpailuissakin näyttää! Lopulta heittäydyttiin niinkin villeiksi että meinattiin ilmoittaa se jo Breederssiinkin, mutta osallistuminen olisi ollut niin kallista että jätettiin se lopulta välistä.

c. Leena Kahisaari

Käytiin kuitenkin kesällä Artun kanssa muutamissa kisoissa tuota laatuponikisaa ajatellen ja vaikka Arttua meinasikin vähän jännittää, niin teki se silti ihan huippuduunia. Se taisi ekoista kisoistaan napata jopa kaksi rusettia!

Syyskuussa suunnattiin sitten Aulangolle laatuponikisoihin. Olin näissä samoissa karkeloissa vuosi sitten upealla Ristolla, joka silloin voitti hienosti luokkansa. Nyt kilpailuissa oli mukana mielestäni todella laadukkaita poneja, etenkin koulupuolella, ja edellisestä vuodesta taso oli selkeästi parantunut. Tämä on mielestäni vain hyvä asia – poneja pitää saada enemmän esille.

c. Leena Kahisaari

Laatuponikisoissa Arttu sai päivän ensimmäisessä estekokeessa kehuja asenteestaan ja siitä kuinka se oli valmisteltu ja esitetty. Laukka saisi tuomareiden mukaan olla kuitenkin vielä pyörivämpi. Arttuhan on welsh b-sektioon kuuluva pikkuponi ja sen estekorkeus sai olla maksimissaan ratana 70cm. Koska poni toimi niin hienosti, hyppäsimme radan juurikin tuolla korkeudella. Lopputuloksissa Arttu oli 3, mikä oli minusta oikein kelpo saavutus tälle ponille.

c. Leena Kahisaari

Koulupuolella Arttu ei pärjännyt upeasti liikkuvien isojen ponien joukossa, mutta se suoritti kiltisti kaikki tehtävät. Ihmettelimme Artun omistajan kanssa vain todella paljon tuomareiden kommenttia siitä, että poni on liian vahvalla tuntumalla – Arttu kun on usein lähes tyhjä edestä.. Olisin halunnut mennä keskustelemaan asiasta tuomareiden kanssa mutta heillä oli niin paljon arvosteltavia hevosia etten viitsinut lopulta mennä sitten heitä häiritsemään. Noh, eipä tuo niin vakavaa ole, mutta kun on niin täysin eri mieltä kun mitä paperissa lukee niin vähän ihmetytti.

c. Leena Kahisaari

Päivä oli jälleen todella kivasti järjestetty, kiitokset vaan vielä sinne Aulangon suuntaan! Ensi vuodeksi ei ainakaan vielä ole tiedossa esitettäviä poneja, joten jos jollain on tarvetta kuskille niin saa olla yhteydessä :)

Artun kanssa jatketaan töitä säännöllisesti myös jatkossa, saattaa siis olla että myös jatkossa näette ponia välillä täällä blogin puolella :)

6 kommenttia

 1. Ainakin tuossa viimeisessä laukkakuvassa poni näyttäisi olevan luotiviivan takana, voisiko kommentti liian vahvasta tuntumasta johtua siitä? Ravikuvassa tätä ei tosin näy, eikä toisaalta yhden kuvan perusteella voi vetää minkäänlaisia johtopäätöksiä.

  Hieno suoritus estepuolella ja älyttömän söpö poni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arttu kiittää ;) Niin yksi kuva on tietenkin vähän heikko arvioinnin kohde, mutta kyllä se luotiviivan takana meno enemmän viestittää mielestäni voiman puutetta kuin vahvaa tuntumaa :) Mutta olisi vain pitänyt kysyä tuomareilta, onneksi ei sentään ollut mikään kovin vakava kisa kyseessä :D

   Poista
 2. Täähän on ihan minikokonen Aapo ! 😂

  VastaaPoista