lauantai 8. syyskuuta 2018

CSI* Lier / Prinssi

Santanderin kisan jälkeen pomo hyppäsi A Corunassa kolmella hevosella kilpaa ja samalla reissulla kokeilin Prinssiä. Prinssi on siis ollut pomon hevonen varmaan reilun vuoden ajan ja sen tarina on tosi pitkä, joten en ala sen kummemmin sitä selittämään. Lyhyesti voin kertoa että se on päässyt turhan paljon niskan päälle ja käyttäytyy käsiteltäessä vähän huonosti ja on ratsastaessa tosi spooky ja melko tyhmä joidenkin asioiden suhteen. Esim. se saattaa ravata jonkun kohdan ohi 10 kertaa ja 11 kerralla se ei enää voi mennä lähellekkään sitä paikkaa..


Päätettiin katsoa miten saan sen menemään noina kolmena päivänä ja jos kaikki sujuisi niin otettaisiin se mulle Alfin tilalle. Ekana päivänä juoksutin sen ratsastuksen alle koska edellinen ratsastaja sanoi sen olevan uudessa paikassa melko mahdoton aina ekana päivänä.. Sitä se kyllä olikin. Ei niin mitään käytöstapoja liinassa. Ihan kuin olisi jotain 2-vuotiasta juoksuttanut ekaa kertaa.. Hetken sai käydä siis läpi miten käyttäydytään ja sitten kapusin kyytiin. Ratsastus sinänsä sujui ihan hyvin. Hevonen kyllä osasi kaikki temput väistöistä sulkuihin mutta ei se kyllä millään tavalla ollut jalan edessä, saatikka sitten niiden välissä :D Ihan jäätävä mato ja kaikkea se kyttäsi. Mietin että mitäköhän hyppäämisestä tulee mutta se olikin se helpoin osio.


Tokana päivänä juoksutin taas ihan vain sen takia että halusin nähdä oliko edellisen päivän tuokiosta jäänyt mitään mieleen. Positiiviseksi yllätyksekseni hevonen käyttäytyi sata kertaa paremmin vaikka muutaman kerran meinasi vaihtaa itse suuntaa yms. Mutta parempaan päin joka tapauksessa. Otettiin sitten tokana päivänä myös ekat hypyt - Prinssi tuntui niissä hyvältä. Edellinen ratsastaja on mennyt sillä tuplaturpahihnalla ja pitkävartisella pelhamilla, mutta musta se tuntui sileällä niin kevyeltä että halusin kokeilla hypätä ihan vain nivelellä. Jätin ekoihin hyppyihin gramaanit koska hevonen tuntui siltä että se voisi keksiä jotain esteen jälkeen :D Hypättiin ihan vain kahta pystyä linjalla 16m välillä. Tehtiin ensin 5 laukkaa väliin ja esteiden noustessa vaihdeltiin 4 tai 5 laukkaa väliin. Kun otettiin gramaanit muutaman verkkahypyn jälkeen pois niin Prinssi koitti muutaman kerran villiintyä toisen pystyn jälkeen, mutta joka linjan jälkeen siirsin sen käyntiin niin kauan kunnes se tuntui hyvältä ja odotti. Fiilis oli kiva, tosin en tuntenut hypyssä mitään erityistä voimaa tai suurta kapasiteettia. Pomo kuitenkin sanoi että oli ostaessaan hypännyt sillä 130 radan ja se tuntui siltä ettei hyppy lopu kesken joten uskoin taitavampaa :D On kuitenkin niin paljon niitä hevosia jotka hyppäävät juuri sen mitä tarvitsee, eivätkä tippaakaan enempää - taloudellista :)

Hyppäsin vielä toisenakin päivänä verkassa muutaman pystyn ja okserin ehkä 100-110 korkeudella ja kaikki sujui hyvin. Esteissä ei ollut mitään ongelmaa mutta se kaikki kyttäys ja ylivilkkaus on sileällä kyllä sellainen asia mihin pitää perehtyä ratsastuksen suhteen huolella. Se vaan on päässyt niskan pääälle ja sitä on korjattu ihan liikaa kädellä. Pomo sanoikin että Prinssi on joutunut nyt armeijaan kun joutuu ihan tosissaan töihin - enää ei saakkaan vaan laukkailla ympäri kenttää ja pelleillä miten sattuu.
Pomosta me muodostettiin hyvä pari, joten Prinssi lähti sitten meidän mukana Belgiaan. Koska pomo on aina kovin optimistinen niin hän oli jo ilmoittanut mut Lierin kisoihin Prinssillä vaikkei edes tiedetty sopisiko se mulle :D Nooh, hevoset saapuivat Belgiaan ti iltana ja ke aamuna uusi lasti lähtikin sitten jo Lieriin kisoihin.. Lierissä ratsastin Prinssin keskiviikkona kevyesti ja torstaina olikin eka luokka :D Hyppäsin vain yhtä tähteä, korkeutena joka päivä 110cm.


Kisapaikalla Prinssi käyttäytyi nyt paljon paremmin kuin A Corunassa. Käsittelin sen melkein kokonaan itse ja tutustuin siihen ja koitin pitää yllä positiivista auktoriteettia :D Torstaina aamuratsastin sen ennen luokkaa ja työstin sen ihan kunnolla. Kun tunnen hevosen hyvin niin en tee aamuratsastuksessa yleensä mitään kummempaa, nyt kuitenkin tein normaalia pidemmän treenin. Oltiin pomon kanssa sovittu että parempi hieman mielummin väsyttää sitä kuin antaa sen olla liian villi.

Ekan päivän luokassa tein nollan. Radassa oli kivasti välejä ja pääsin tutustumaan hyvin Prinssin laukkaan. Se ei kytännyt mitään täytteitä ja käyttäytyi muutenkin paljon paremmin kuin mitä olin ajatellut. Prinssi hyppäsi tarkasti, mutta edelleenkään en tuntenut mitään suurta räjähdystä hypyissä. Jotenkin koko ajan odotin että milloin se oikeasti alkaa hyppäämään.. Mutta radasta jäi hyvä fiilis ja innolla odotin seuraavaa päivää.

Perjantaina meillä oli kisa eri areenalla kuin ekana päivänä, mikä oli tosi hyvä ajatellen sitä että Prinssi joutuisi taas erilaiseen ympäristöön. Olin jälleen aamuratsastanut sen hyvin jotta se ei olisi liian vilkas. Kaikista ennakkoluuloista huolimatta Prinssi teki jälleen hyvän radan mutta mä harmillisesti avasin laukkaa vähän liian paljon ekalle esteelle ja saatiin sieltä okserin etupuomi hieman epäonnisesti mukaan. Muuten rata oli tasainen ja hyvä, ei mitään moitteita :)



Lauantaina Prinssillä oli välipäivä ja ratsastin sen kunnolla läpi. Sunnuntaina oli vuorossa 110-luokka erillisellä uusinnalla. Prinssi hyppäsi hienon radan mutta viimeiselle se meinasi tehdä källit. Vika pysty oli 8 askeleen odottava linja viistosti portin ohi ja Prinssihän oli sitä mieltä ettei se halua lähteä enää portilta pois.. Siinä vaiheessa vanha poni-pikkis heräsi eloon ja sain sen survottua pienellä raivolla yli vikasta. Radan jälkeen pomo muisti kertoa mulle että edellisen ratsastajan kanssa se on vissiin aika usein joko ihan poistunut portista ja/tai ainakin pyrkinyt sinne enemmän kuin tarpeeksi. Kuriton kakara siis! Noh, onneksi päästiin korjaamaan tuokin asia koska viimeisestä esteestä huolimatta tehtiin nolla ja päästiin mukaan uusintaan. Pomo sanoi että saan kokeilla miten se kääntyy ja kuinka paljon sillä voi laukata ihan oman mielen mukaan. Mitään hullua en tehnyt, mutta laukkasin hyvin ja käänsin etenkin kakkoselle aika pienen tien. Esteeltä numero 4 saatiin kuitenkin takajalkavirhe okserin etupuomista ja samoin seuraava pysty tuli alas. Vähän taisi väsy painaa ja pomon mukaan tuo hevonen ei ole montaa uusintaa elämässään tehnyt joten oppimisen piikkiin virheet. Saatiin kuitenkin sijoitus mikä lämmittää aina mieltä :)

Seuraavaksi olikin ohjelmassa saada Prinssi sileällä paremmaksi ja "kuriin". Lisäksi se tarvitsee paljon massaa ja lihaksia, niitä ei kuitenkaan saa ihan saman tien.. Kunnon ruokaaa ja treeniä niin tuosta kaverista tulee vielä tosi kiva!! Ekan kisan saldo oli jo tosi positiivinen joten mulla on hyvä motivaatio treenata tuota hevosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti